Drumul Padurea Neagra 19-85

Sector 1, Bucuresti


0723.462.421

0763.291.301


contact@websketch.ro

suport@websketch.ro

Greselile des intalnite la antreprenori si site-urile lor

Greselile des intalnite la antreprenori si site-urile lor

Din pacate, astazi, doar o mica parte dintre antreprenori inteleg ca vor avea nevoie de un site web pentru afacerea lor. In acelasi timp, acestia aloca un buget relativ mic pentru astfel de proiecte si incearca sa rezolve totul in interiorul firmei sau externalizeaza aceasta necesitate catre persoane care nu inteleg cu adevarat viziunea afacerii, scrie The Startup Magazine. Din ce in ce mai multi oameni considera ca e usor sa alegi un template sau un editor simplu de site-uri si gratuit doar pentru rapiditate, dar aceasta strategie nu da roade pe termen lung.

 

Iată cateva greseli comune intalnite la micii antreprenori si site-urile lor:

 

Web Hostingul sau Gazduirea site-urilor

Alegerea unui pachet de web hosting pare destul de simpla. Faci un mic research, examinezi preturile si alegi un pachet care funcționeaza in functie de bugetul tau si nevoile minimale ale afacerii. Insa multe firme omit faptul ca trebuie sa isi actualizeze aceste planuri pe masura ce nevoile se schimba. Odata ce site-ul afacerii a fost in functiune pentru o vreme si se merge pe o linie de plutire, recomandarea specialistilor este sa luati in considerare posibilitatea schimbarii planului de gazduire.

Exista riscuri si lucrurile pot merge prost atunci cand nu ai un pachet de gazduire potrivit. De exemplu, multe dintre planurile de hosting ieftine vin la pachet si cu viteze scazute de incarcare ale site-ului – implicit este afectata si performanta generala. Viteza site-ului este unul dintre factorii importanti de clasificare ai Google, care utilizeaza aceste date pentru a determina cat de util este site-ul pentru un vizitator.

 

Colectarea informațiilor despre vizitatori

Este foarte important sa obtii informatii despre clientii tai. Banii cheltuiti pentru atragerea publicul tinta pe site-ul tau se vor dovedi inutili daca nu colectezi informatii esentiale de la vizitatori. Statistic, sansele ca acesti potentiali clienti sa se intoarca pe site din proprie initiativa sunt mici. Nu dispera. O strategie de retargetare te poate ajuta sa ii recuperezi. Este important totusi ca aceasta strategie sa includa un formular de inscriere pentru newsletter in homepage, oferirea de materiale text/audio/video sau de ce nu un concurs.

 

Ignorarea potențialului de blogging

Mai toate firmele de astazi au nevoie de un blog pentru a concura pe mai multe niveluri. In primul rand, cu ajutorul acestei sectiuni, se poate oferi clientilor continut de calitate care ajuta la formarea credibilitatii si utilitatii afacerii. In al doilea rand, seria de articole are si un impact major asupra clasamentului motorului de cautare. Putem deci trage concluzia ca, în general, sectiunea de blog pe site-ul tau este o tactica buna de marketing pentru a creste vizibilitatea afacerii. Pentru a concura cu afacerile similare, este esential ca blogul un blog sa fie inclus in strategia pe termen lung.

 

Datele de contact

Este demonstrat faptul ca un site ce nu are usor de gasit datele de contact pentru potentialii clienti, ii va opri pe acestia sa faca asta, scrie Forbes. Multe dintre site-urile micilor antreprenori, nu au formulare de contact usor de utilizat, iar unele nu au nici macar un numar de telefon sau e-mail afisat. Formularele de contact bune au in componenta lor campuri obligatorii si  includ o reasigurare a vizitatorilor ca datele colectate nu vor fi vandute. De asemenea, se recomanda si trimiterea unui e-mail automat de  confirmare dupa primirea unui mesaj din partea unui vizitator.

 

Aranjarea si spatierea in pagina

Designul site-ului influenteaza serios si ratele de conversie. Una dintre cele mai mari greseli ale creatorilor de site-uri  incepatori este incercarea de a sufoca cu informatii o pagina. Spatiul este foarte important atunci cand vrei sa creezi o experienta placuta pentru vizitatoti. Aceasta spatiere ofera o  pauza  din punct de vedere vizual si face ca informatiile disponibile sa fie cat mai clare și mai concise.

Surse: The Startup Magazine, Forbes

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website